Jdi na obsah Jdi na menu
 


2. den Rotorua

Druhyho dne po probuzeni nas privital krasnej ranni slejvak, snad aby nas ujistil a pripomnel, ze na tomhle vyletu nas zadny dobry počasí nejspis neceka. Puvodni plan podivat se na nedalekou sopku Tarawera se pomalu s rostoucim destem rozplyval, nicmene my nic nevzdáváme a vydavame se alespoň autem co nejdal to pujde. Ovšem tentokrát jinak téměř dokonaly znaceni cesty selhalo a kamenita prudka cesta nas nedovedla jinam nez doprostřed niceho. Sopku nebylo mozny v mlze identifikovat,navíc všude okolo byla neprostupna buš a proto sme se po stejny kruto-ceste vydali zpatky. Auto porad drzi, teda aspoň se tak navenek tvari.

Sopka nas teda protentokrát zdolala a tudíž vyrazime nekam, co před nama ani v tom nejhorsim počasí neutece, a to vulkanicke udoli Waimangu, turisticka atrakce sirokyho termálního okoli. Zaciname umele vyvolanym gejzírem o vysce cca 7m a pokracujem zhruba 2hod dlouhou prochazkou mezi barevnymi jezery, parou ze země i z vodnich ploch, potoky, leskly prirodni terasy atd. Celkem pekna podivana, ale zaroven narusena hnusnym pocasim a  hlucnejma turistama, mezi kterejma se ani plnej autobus Cechu nedokazal ztratit, bohužel.

Po dostatecnym pridelu organizovany turistiky nas cekal trosku vic nevsedni zážitek a to 45 min rafting na divoky vode. Bohuzel se nakonec ukazalo, ze voda zas tak divoka není, ale i tak sme si to uzili. 7m vodopad asi nikdo z nas denne nejezdi, takze to bylo svým zpusobem jedinecny a snad i trochu dobrodruzny. Fotky sme si zaplatili extra, ale par z nich stoji za to. (viz fotoalbum).

V planu byl i zorbing, ale i diky nedostatku casu, sme ho musely vypustit, coz me osobne do ted mrzi. Kotlit to zamcenej v kouli z kopce muze bejt celkem prdel, ale na to bude ještě nekdy po ceste cas.

Navecer se presouvame co nejbliz k NP Tongariro, pricemz po silnici lemujici skvely pohori národního parku fotíme fest, jelikož se počasí na chvilku umoudřilo a panorama stoji za to.

Taborime za deste v kempu asi 10 km od zitrejsiho výchozího bodu na nas první celodenni trek. (Udajne nejhezci NZ trek zvladnutelnej za 1 den), uvidíme…vic v clanku den c.3.

(sorry za cestinu, nebyl cas)

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář