Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jak jsme pokračovali do Coromandelu...

11. 1. 2012

Jako další cíl jsme si zvolili Whakatane. Poté co jsme zjistili, že tam stejně nic neuvidíme a že máme málo peněz na to abysme se koukli na White Island (činná sopka vzdálená cca 50 km od Whakatane), shodli jsme se na tom, že si to namíříme do Coromandelu.

Po cestě jsme se stavili v Tauranga, kde jsme si cvičně vyšlápli na vrchol bývalé sopky. Za odměnu na nás čekal nahoře krásný výhled na město a okolí, rozuměj oceán :-)

Po cestě do Coromandelu nás postihly menší trable s naším Červeným drakem... Asi tak v polovině výletu se nám při jízdě začalo naše auto klepat. Když jsme jeli pomalu, klepalo se nám pomalu, ale dosti výrazně, zato když jsme zrchlily, zvětšila se i intenzita klepání... Nevím jak lépjeji to popsat... :D Nicméně závada byla v tom, že se nám někde po cestě (asi ty naše terénní výlety mimo značené cesty...) vytvořil nádor na pneumatice. Zastavili jsme proto v odlehlé zatáčce a jali se pneumatiku vyměnit. Všechno proběhlo v pořádku až na to, že sama rezerva byla vypuštěná... Takže jsme tam zpátky vrátili pneumatiku s nádorem a dojeli k nejbližší benzínce, kde už jsme naše autíčko dali do pořádku :-)

Druhý den za neustávajícího deště jsme se vydali na trek v Broken Hill, bývalé zlatokopecké doly. Celou cestu jsme šli po úzké pěšince, kterou lemovaly palmy, kapradiny a další rostliny podobné těm co rostou v džungli. Jednou ze zajímovstí treku byl bývalý důlní tunel dlouhý 500 metrů. Zde jsme se i poprvé setkali s glow worms (svítící červíci). Celý zmáčení jsme se odebrali zpět do kempu, kde jsme si uvařili oběd a pak se vydali na další cestu. Jelikož se počasí stálo zhoršovalo říkali jsme si, že by nebylo od věci se někde zahřát... a co čert tomu nechtěl zrovna byl čas odlivu a tudíž i čas navštívit Hot water beach :-) Ano, horké prameny jsme pocítili, ale jen na nohou, protože nestále se vracející vlny z moře nám komplikovali vykopat si bazének, v kterém bysme si pěkně lebedili... Zbalili jsme si tedy lopatičky, na záchodech se převlékli do suchého a u kafíčka s palačinkami vymysleli indoorovou aktivitu. 

Navštívili jsme Purangi vinery, kde jsme zdarma obdrželi ochutnávky všech místních moků. Na oplátku jsme si koupili nějaké místní víno a rum, to jsme ale ještě nevěděli, že zde nejsme naposledy :-)

No a vzhledem k tomu, že vyhlídky na pěkné počasí nebyly žádné, rozhodli jsme se pro dřívější návrat domů do Aucklandu.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář